SET HAMIL SHAKLEE YANG BEST GILER !

"ASSALAMUALAIKUM"

Malam-malam camni je lah ade mase nak update blog. Biasanya memang KakPop akan suruh kakak tido awal. Si adek tu ikut suke hati die je bile nak tido. Lagi-lagi sekarang ni memang keje nak maen je. Aktif bebeno. Pantang dengar suara kakak. Memang tak tido la jawabnya. So, solusi nak suruh adek tido awal, kena pastikan kakak tido dulu hahaha.

Btw, tuk entri kali ni KakPop nak share sedikit sebanyak pengalaman KakPop yang mana KakPop rasakan bermanfaat tuk korang. Especially mommies to be or future momies to be. Since KakPop dah 2kali pregnant dengan Shaklee, so KakPop nak share serba sedikit info supplement apa yang KakPop amalkan sepanjang kedua-dua pregnancy journey ni.

Believe it or not, KakPop memang susah cikit nak beli produk yang tak tahu asal usul. Bukan nak kondem produk mane-mane pun. Just nak share why i love Shaklee so much. 

Mula-mula terjebak dengan Shaklee pun sebab nak cantik, peloles je. Sekali melekat sampai anak dah masuk dua hihihi. 

Dah alang-alang terjebak, KakPop teruskan consume Shaklee sepanjang pregnant sampai lah berpantang dan sekarang pun still continue macam biasa. 

Bila sebut je pasal TESTIMONI Shaklee, belambak kat google which is produk yang memang PROVEN and SELAMAT digunakan. Tak percaya, taip je kat uncle google tu, bertimbun-timbun testimoni. 

Paaaling banyak, TESTIMONI SET HAMIL. Ya, betol. Tak caya google sekarang hehe



Kat bawah ni KakPop share pengalaman KakPop pregnant bersama 
FULLSET HAMIL SHAKLEE:


❤ Yang best sangat-sangat time pregnant memang langsung tak letih.  Seriusly KakPop still boleh pegi keje macam biasa. Yang tahu, tahu lah KakPop ade bukak Cafe kat Terengganu. Kerja kat kedai makan ni memang penat. Sape yang pernah kerja tahu lah macam mane penat tu. Lagi-lagi time berbadan dua. Sakit pinggang, sakit kaki lah, Macam-macam. Amazingly, tenaga KakPop sikit pun tak affected. Makin bertenaga ade lah. Bayangkan la cafe KakPop time ni kat level 1 so memang ulang alik naik tangga je lah hihihi. Yang pasti, dua hari sebelom bersalin pun KakPop still pergi kerja. Biznes sendiri takde boss nak bagi cuti kuang3

❤ Bacaan HB dan BP tak pernah sangkut. Comei lotte nurse bagitahu. Gi checkup sekejap je sebab takde masalah ape-ape. Yang lamenya tunggu giliran je πŸ˜… 

❤Berat badan time pregnant tak naek mendadak. Selera makan pun tak membuak-buak sangat. Ni lah yang dedi suke sangat sebab takde nak mengidam pelik-pelik kahkah. Muka pun helok je tak bloated. Time selpie orang tak perasan pun KakPop tengah pregnant hehehe

❤Kurang terkena simpul biawak or krem kaki. Tiap-tiap malam before tidor memang KakPop akan topap Calcium dengan OSTEMATRIX. Seriusly sangat-sangat membantu. Sakit-sakit pinggang, lenguh-lenguh memang tersangat lah kurang. Pendek kata, memang senang nak jaga KakPop time mengandung ni ehem2. Kaki pun tak bengkak. Berbeza sangat mase mengandung kakak. Takot tengok kaki sendiri hahaha

❤Takde masalah kulit yang teruk time mengandung. Jerawat tak berkenan sangat nak singgah kat muka KakPop sebab cukup protein dengan ESP hehe. Plus, kulit baby pun keluar bersih je. Gebu! InsyaAllah. 


TADAAAA.. Ni lah FULLSET HAMIL yang KakPop consume sepanjang pregnant. InsyaAllah ade rezeki next pregnancy pun stay dengan set hamil ni. Memang tangkap cintan melekat terus dahhh. hehe

InsyaAllah penggunaan yang berterusan dapat membantu ibu-ibu kat luar atasi masalah  kesihatan sepanjang pregnant. 

Kat bawah ni KakPop sertakan sekali fungsi setiap produk yang ade dalam set ni:

πŸ’— ESP
Bantu tingkatkan pertumbuhan sel-sel otot dan tulang bayi. Kawal paras kolestrol ibu-ibu hamil. Ibu hamil yang ade diabetes boleh amalkan ESP disebabkan paras G.I yang rendah, so ibu-ibu akan rasa kenyang lebih lama dan beri tenaga yang berpanjangan. 

πŸ’— BCOMPLEX
Cegah penyakit Diabetes time hamil. Berfungsi tukarkan gula dalam makanan kepada tenaga. Asid folic dalam B Complex ni jugak sangat penting tuk perkembangan saraf bayi. Ibu-ibu hamil yang sering stress, tertekan dengan masalah kerja, family boleh ambil Bcomplex kerana ianya vitamin Antistress. 

πŸ’— VITALEA
Multivitamin dan mineral lengkap yang juga ada zat besi. Bantu masalah HB rendah yang boleh membawa kepada masalah anemia kepada ibu hamil. Hb rendah yang berlarutan boleh akibat pelbagai komplikasi semasa melahirkan. Ibu-ibu juga selalu rase letih dan mudah pitam. 

πŸ’—VITAMIN C
Bantu kuatkan sistem imune badan. Ibu hamil kena jaga kesihatan dengan baik dan kena pastikan tahap kesihatan sentiasa berada dalam keadaan yang paling baek. Ini kerana once ibu hamil sakit, sangat susah nak cari ubat yang bersesuain dengan keadaan ibu hamil. Bak kata orang, ibu hamil ni tersangatlah FRAGILE. Juga membantu petumbuhan sel-sel otot dan tulang bayi. Menggalakkan pertumbuhan kolagen yang dapat bantu ibu hamil kekal cantik, berseri dan tidak kusam semasa mengandung.

πŸ’— OSTEMATRIX
Bantu atasi masalah-masalah sakit otot, pinggang dan sengal-sengal badan time hamil. Masalah paling ramai ibu hamil gerun is buasir dan sembelit. So amalkan Ostematrix sebelum tido, insyaAllah setel. Vitamin D dalam Ostematrix jugak bantu ibu hamil tido dengan lebih lena dan berkualiti sepanjang malam. Barulah bangun keesokkannya muka senyum je manjang. Juga bantu atasi masalah tekanan darah tinggi yang berulang. 

πŸ’—OMEGA GUARD
Sangat penting tuk perkembangan sel-sel otak bayi. Juga dapat kawal berat badan ibu hamil. Ibu-ibu hamil yang ade alami masalah berat badan naek mendadak, boleh amalkan Omega Guard pada semester kedua. InsyaAllah berat badan ibu hamil terkawal. 

So mommies to be or future mommies to be kat luar sane yang tengah tercari-cari set hamil terbaek, KakPop sangat-sangat recommed korang tuk try SET HAMIL SHAKLEE sebab KakPop sendiri dah rasai pengalaman hamil dengan set hamil ni tanpa masalah teruk. Seriusly korang akan jatuh chenta sangat-sangat. 

Berita baek buat korang yang purchase dengan KakPop, FREE EXCLUSIVE CONSULTATION tuk korang dan KakPop akan guide cara makan vitamin yang betol berdasarkan pengalaman KakPop sendiri.

Yang Ikhlas,
KakPop
01128316400
SID SINCE 2013
YOUR MOST WANTED SID
ig: @mamalishavitaspace
@fyra_shaklee_beauty

Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitaspace
Instagran : mamalishavitaspace
Email : nzafirah91@gmail.com
 
Copyright © Mamalisha Vitaspace | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in