7 FAKTA ALFALFA SHAKLEE YANG RAMAI BELOM TAHU

"ASSALAMUALAIKUM"

Hai semua! 
Hari ni KakPop nak straight to the point je sebab curi-curi update blog time anak tengah merayap kihkih


Jom cekidout 7 FAKTA ALFALFA COMPLEX SHAKLEE yang ramai lagi belom tahu :-



1. Alfalfa adalah daun dari sumber semulajadi pigmen tumbuhan, klorofil dan Magnesium

2. Shaklee hanya menggunakan serbuk dedaun untuk menghasilkan tablet Alfalfa

3. Vitamin A, C, E, K4 dan Mineral Kalsium terdapat dalam Alfalfa

4. Alfalfa mengandungi Vitamin K yang tinggi which is penting dalam blood clotting

5. Alfalfa digunakan dalam buah pinggang, pundi kencing dan prostat. Ianya dapat meningkatkan aliran air kencing

6. Alfalfa juga digunakan untuk atasi kolestrol tinggi, asma, osteoarthiritis, rheumatoid arthritis, diabetes dan gangguan pendarahan yang disebut purpura thrombocytopenic

7. Dalam satu ujian klinikal, Alfalfa dikatakan membantu menghalang penyerapan kolestrol dalam usus dan anti radang.


Berita baek buat korang yang purchase dengan KakPop, FREE EXCLUSIVE CONSULTATION tuk korang dan KakPop akan guide cara makan vitamin yang betol berdasarkan pengalaman KakPop sendiri.

Yang Ikhlas,
KakPop
01128316400
SID SINCE 2013
YOUR MOST WANTED SID
ig: @mamalishavitaspace
@fyra_shaklee_beauty

Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitaspace
Instagran : mamalishavitaspace
Email : nzafirah91@gmail.com

SET HAMIL SHAKLEE YANG BEST GILER !

"ASSALAMUALAIKUM"

Malam-malam camni je lah ade mase nak update blog. Biasanya memang KakPop akan suruh kakak tido awal. Si adek tu ikut suke hati die je bile nak tido. Lagi-lagi sekarang ni memang keje nak maen je. Aktif bebeno. Pantang dengar suara kakak. Memang tak tido la jawabnya. So, solusi nak suruh adek tido awal, kena pastikan kakak tido dulu hahaha.

Btw, tuk entri kali ni KakPop nak share sedikit sebanyak pengalaman KakPop yang mana KakPop rasakan bermanfaat tuk korang. Especially mommies to be or future momies to be. Since KakPop dah 2kali pregnant dengan Shaklee, so KakPop nak share serba sedikit info supplement apa yang KakPop amalkan sepanjang kedua-dua pregnancy journey ni.

Believe it or not, KakPop memang susah cikit nak beli produk yang tak tahu asal usul. Bukan nak kondem produk mane-mane pun. Just nak share why i love Shaklee so much. 

Mula-mula terjebak dengan Shaklee pun sebab nak cantik, peloles je. Sekali melekat sampai anak dah masuk dua hihihi. 

Dah alang-alang terjebak, KakPop teruskan consume Shaklee sepanjang pregnant sampai lah berpantang dan sekarang pun still continue macam biasa. 

Bila sebut je pasal TESTIMONI Shaklee, belambak kat google which is produk yang memang PROVEN and SELAMAT digunakan. Tak percaya, taip je kat uncle google tu, bertimbun-timbun testimoni. 

Paaaling banyak, TESTIMONI SET HAMIL. Ya, betol. Tak caya google sekarang hehe



Kat bawah ni KakPop share pengalaman KakPop pregnant bersama 
FULLSET HAMIL SHAKLEE:


❤ Yang best sangat-sangat time pregnant memang langsung tak letih.  Seriusly KakPop still boleh pegi keje macam biasa. Yang tahu, tahu lah KakPop ade bukak Cafe kat Terengganu. Kerja kat kedai makan ni memang penat. Sape yang pernah kerja tahu lah macam mane penat tu. Lagi-lagi time berbadan dua. Sakit pinggang, sakit kaki lah, Macam-macam. Amazingly, tenaga KakPop sikit pun tak affected. Makin bertenaga ade lah. Bayangkan la cafe KakPop time ni kat level 1 so memang ulang alik naik tangga je lah hihihi. Yang pasti, dua hari sebelom bersalin pun KakPop still pergi kerja. Biznes sendiri takde boss nak bagi cuti kuang3

❤ Bacaan HB dan BP tak pernah sangkut. Comei lotte nurse bagitahu. Gi checkup sekejap je sebab takde masalah ape-ape. Yang lamenya tunggu giliran je πŸ˜… 

❤Berat badan time pregnant tak naek mendadak. Selera makan pun tak membuak-buak sangat. Ni lah yang dedi suke sangat sebab takde nak mengidam pelik-pelik kahkah. Muka pun helok je tak bloated. Time selpie orang tak perasan pun KakPop tengah pregnant hehehe

❤Kurang terkena simpul biawak or krem kaki. Tiap-tiap malam before tidor memang KakPop akan topap Calcium dengan OSTEMATRIX. Seriusly sangat-sangat membantu. Sakit-sakit pinggang, lenguh-lenguh memang tersangat lah kurang. Pendek kata, memang senang nak jaga KakPop time mengandung ni ehem2. Kaki pun tak bengkak. Berbeza sangat mase mengandung kakak. Takot tengok kaki sendiri hahaha

❤Takde masalah kulit yang teruk time mengandung. Jerawat tak berkenan sangat nak singgah kat muka KakPop sebab cukup protein dengan ESP hehe. Plus, kulit baby pun keluar bersih je. Gebu! InsyaAllah. 


TADAAAA.. Ni lah FULLSET HAMIL yang KakPop consume sepanjang pregnant. InsyaAllah ade rezeki next pregnancy pun stay dengan set hamil ni. Memang tangkap cintan melekat terus dahhh. hehe

InsyaAllah penggunaan yang berterusan dapat membantu ibu-ibu kat luar atasi masalah  kesihatan sepanjang pregnant. 

Kat bawah ni KakPop sertakan sekali fungsi setiap produk yang ade dalam set ni:

πŸ’— ESP
Bantu tingkatkan pertumbuhan sel-sel otot dan tulang bayi. Kawal paras kolestrol ibu-ibu hamil. Ibu hamil yang ade diabetes boleh amalkan ESP disebabkan paras G.I yang rendah, so ibu-ibu akan rasa kenyang lebih lama dan beri tenaga yang berpanjangan. 

πŸ’— BCOMPLEX
Cegah penyakit Diabetes time hamil. Berfungsi tukarkan gula dalam makanan kepada tenaga. Asid folic dalam B Complex ni jugak sangat penting tuk perkembangan saraf bayi. Ibu-ibu hamil yang sering stress, tertekan dengan masalah kerja, family boleh ambil Bcomplex kerana ianya vitamin Antistress. 

πŸ’— VITALEA
Multivitamin dan mineral lengkap yang juga ada zat besi. Bantu masalah HB rendah yang boleh membawa kepada masalah anemia kepada ibu hamil. Hb rendah yang berlarutan boleh akibat pelbagai komplikasi semasa melahirkan. Ibu-ibu juga selalu rase letih dan mudah pitam. 

πŸ’—VITAMIN C
Bantu kuatkan sistem imune badan. Ibu hamil kena jaga kesihatan dengan baik dan kena pastikan tahap kesihatan sentiasa berada dalam keadaan yang paling baek. Ini kerana once ibu hamil sakit, sangat susah nak cari ubat yang bersesuain dengan keadaan ibu hamil. Bak kata orang, ibu hamil ni tersangatlah FRAGILE. Juga membantu petumbuhan sel-sel otot dan tulang bayi. Menggalakkan pertumbuhan kolagen yang dapat bantu ibu hamil kekal cantik, berseri dan tidak kusam semasa mengandung.

πŸ’— OSTEMATRIX
Bantu atasi masalah-masalah sakit otot, pinggang dan sengal-sengal badan time hamil. Masalah paling ramai ibu hamil gerun is buasir dan sembelit. So amalkan Ostematrix sebelum tido, insyaAllah setel. Vitamin D dalam Ostematrix jugak bantu ibu hamil tido dengan lebih lena dan berkualiti sepanjang malam. Barulah bangun keesokkannya muka senyum je manjang. Juga bantu atasi masalah tekanan darah tinggi yang berulang. 

πŸ’—OMEGA GUARD
Sangat penting tuk perkembangan sel-sel otak bayi. Juga dapat kawal berat badan ibu hamil. Ibu-ibu hamil yang ade alami masalah berat badan naek mendadak, boleh amalkan Omega Guard pada semester kedua. InsyaAllah berat badan ibu hamil terkawal. 

So mommies to be or future mommies to be kat luar sane yang tengah tercari-cari set hamil terbaek, KakPop sangat-sangat recommed korang tuk try SET HAMIL SHAKLEE sebab KakPop sendiri dah rasai pengalaman hamil dengan set hamil ni tanpa masalah teruk. Seriusly korang akan jatuh chenta sangat-sangat. 

Berita baek buat korang yang purchase dengan KakPop, FREE EXCLUSIVE CONSULTATION tuk korang dan KakPop akan guide cara makan vitamin yang betol berdasarkan pengalaman KakPop sendiri.

Yang Ikhlas,
KakPop
01128316400
SID SINCE 2013
YOUR MOST WANTED SID
ig: @mamalishavitaspace
@fyra_shaklee_beauty

Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitaspace
Instagran : mamalishavitaspace
Email : nzafirah91@gmail.com

5 SEBAB IBU BERPANTANG BAHAGIA DENGAN SET PANTANG SHAKLEE

"ASSALAMUALAIKUM"

Sebut je pasal berpantang ni, mesti ramai ibu-ibu kat luar sana yang seteghesss. 
Dengan tak cukup tidur nya, penat jaga baby, anak-anak lain lagi, plus tak mampu nak hire confiment lady tuk jaga mase pantang. 
So semua benda kena buat sendiri.

 Lau bernasib baik, mak or mak mertua datang temankan. Tapi yang mak or mak mertua dah tak larat tu, terpaksalah berpantang sendiri. Nak susahkan dorang macam tak sampai hati kan.

Tapi sepanjang berpantang anak 2nd ari tu, Alhamdulillah, KakPop tenang-tenang aje even malam jadi burung hantu la jugak. 

Yang penting, KakPop sendiri dah rasa betapa bahagianya berpantang dengan SET PANTANG SHAKLEE. Sebelum ni duk dengar testimoni orang lain je kan. Bila dah rase sendiri, lagi syok nak share.

Meh KakPop share 5 sebab ibu-ibu berpantang bahagia dengan Shaklee.

πŸ‘‰ Luka bersalin lebih cepat sembuh

πŸ‘‰ Kulit ibu dan baby makin cerah gebu

πŸ‘‰ Berat badan turun dengan sihat

πŸ‘‰ Ibu bertenaga sepanjang tempoh berpantang dan menyusu

πŸ‘‰ Susu semakin meriah dan pekat. Anak tidur lebih lama. Seronok aihh!!

Actually, sebelum bersalin lagi, means time pregnant lagi dah boleh consume set yang same. And even dah habis pantang nanti pun, still boleh continue makan tuk tambahkan susu terutamanya.

Lepas dah penat mengandung 9 bulan, bertarung nyawa nak melahirkan, why not hadiahkan diri sendiri something yang special dan terbaik!

Okay meh KakPop nak explain lebih detail apa yang ade dalam FULL SET BERPANTANG + MILK BOOSTER ni :

1. ESP
Bantu berikan tenaga, dan hasilkan susu yang melimpah ruah, pekat dan berkualiti tuk baby. Selain tu, bagi cukup protein kat kulit. Kulit mommies and baby makin gebu dan cerah.

2. VITALEA
Cukupkan nutrisi keperluan harian. Untuk tambah darah, elakkan rasa pitam dan penat. Bertindak sebagai multivitamin untuk kecantikan dan kesihatan menyeluruh.

3. VITAMIN C
Kuatkan imunisasi, untuk cepatkan proses pemulihan luka. Luka cepat kering dan cerahkan kulit secara keseluruhan. Baby pun dapat sekali bile menyusu.

4. BCOMPLEX
Lancarkan perjalanan darah dan anti stress. So ibu berpantang boleh berpantang tanpa setenghess okeyh. Stress-stress nanti cepat tua. kikiki

5. ALFALFA
Sebagai MILKBOOSTER, buang angin dan lawas. Bertindak sebagai kacip fatimah untuk ketatkan miss V serta tegangkan payudara. Pendek kata, JAMU MODEN uols!

6. OSTEMATRIX
Untuk kuatkan tulang, atasi sembelit or buasir dan boleh elakkan sakit-sakit seluruh badan especially pinggang, belakang dan jugak tapak kaki. Topup kalsium yang dah diserap oleh baby. Cegah Osteoporisi atau tulang rapuh.

7. OMEGA GUARD
Untuk kurus, bakar lemak and at the same time EPA dan DHA bagus untuk perkembangan minda bayi. 

FOR ORDERS AND FREE CONSULTATIONS ON SUPPLEMENTS OR WANNA MAKE 4/5/6 FIGURES INCOME WITH SHAKLEE, WHATSAPP KAKPOP OKIES!

KakPop
011-28316400
SID since 2013
YOUR TRUSTED SID

Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitaspace
Instagran : mamalishavitaspace
Email : nzafirah91@gmail.com

7 Tips Mencegah Bayi Demam Kuning

"ASSALAMUALAIKUM"

Demam Kuning dan bayi baru lahir sangat sinonim sekarang ni. Jarang bebeno jumpa baby yang bebas demam kuning. Dalam 10 orang baby ade lah sorang yang takde kuning langsung. Yang lain, even tak teruk, mesti akan ade jugak.

Ramai yang cakap antara sebab demam kuning ni berpunca daripada pemakanan ibu semasa hamil. And yes, KakPop dah test pada diri KakPop sendiri yang mane time pregnant anak 1st, KakPop bedal segala jenis makanan and sangat tak berdisiplin tuk makan supplement tambahan.
 Tapi tuk 2nd pregnancy, KakPop memang jaga betol-betol makanan yang KakPop amek. 

Fast food seboleh-bolehnya memang KakPop elakkan. Lau makan pun, tak bersungguh. Just nak hilangkan rasa mengidam je. Eh, betol ke mengidam? kikiki ke mama nye yang ngade-ngade.

 Yang paling penting, tips no 7 tu memang KakPop tak pernah tinggal sepanjang pregnant anak 2nd.

So kat sini KakPop nak share 6 Tips Elakkan demam kuning baby. Semoga bermanfaat 😍

1. Amalkan makan madu 
Perlu diingatkan supaya pastikan madu lebah asli tau. 
Makan 3 sudu madu tanpa air atau minum air madu 5 sudu setiap hari. InsyaAllah 

2. Minum susu kambing
Susu kambing asli memang banyak sangat khasiat. 
Nak cegah baby demam kuning, minum susu kambing 2 cawan sehari.
 Lebih bagus minum semasa sarapan dan sebelum tidur malam. 
Perlu diingatkan jugak, pastikan susu kambing asli tau. 
Yang dah diproses tu KakPop bukan tak galakkan tapi lagi best minum yang segar-segar baru diperah tu. Ramai je yang jual sekarang ni.

3. Minum pati buah delima 
Seeloknya minum pati buah delima ni at least 500ml sehari.
Selain tuk elakkan demam kuning, pati buah delima jugak bagus tuk perkembangan mata baby.
Orang kata mata baby akan bercahaya je bile keluar nanti. Giteww. 
Nak mata baby cantik, minum la pati buah delima. Dari mata turun ke hati πŸ’“

4. Makan buah kurma
KakPop suggest tuk momies sekalian makan buah kurma time sarapan. Bukan sahaja tuk rasa kenyang lebih lama tapi yang pasti buah kurma banyak sangat khasiat yang bagus tuk baby. Dengan amalkan memakan buah kurma setiap pagi jugak boleh cegah baby dari demam kuning.

5. Minum air kelapa
Selain untuk dapatkan kulit anak yang bersih selepas lahir, minum air kelapa di hujung prenancy jugak boleh elakkan jaundice. KakPop memang ketagih air kelapa time hujung-hujung nak bersalin. Hari-hari mintak dedi belikan kihkih 

6. Suami usap dan selawat kat perut isteri
Suami digalakkan tuk mengusap dan berselawat kat perot isteri sebanyak mungkin.Selaen tu dapat eratkan hubungan suami isteri dan bagi suami feel seorang ayah. heeeee

7. Amalkan pemakan makanan tambahan 
Pengambilan makanan tambahan tersangat penting yang mana ramai ibu-ibu ambil mudah.
 Setiap kali pergi checkup, wajib kena jawab soalan daripada nurse kannnn.
 "Folic acid amek x? Zinc amek x?" Ye dak?

KakPop memang disiplin gile-gile ambil supplement tambahan mase 2nd pregnancy sebab dah serik dengan jaundice time anak 1 st dulu. Ulang alik spital mak ai. Penat plus mengalir-ngalir airmata tengok anak kena duduk bawah lampu. Tak sanggup dah. 

So, tuk 2nd pregnancy KakPop amek FULLSET HAMIL SHAKLEE yang sememangnya bagus tuk ibu dan baby dalam kandungan. 


Selaen tuk ikhtiar elakkan jaundice, KakPop rase lebih bertenaga dan alhamdulillah perjalanan 2nd pregnancy KakPop tersangat enjoy. Tak sedar tibe-tibe je dah nak terberanak kikiki.

Yang paling best, masuk labour room 2 jam lebih je dah bersalin. Alhamdulillah.
 Allah permudahkan segalanya. Semua dengan izinNya. 

UNTUK CONSULTATION DAN INFO MENGENAI PRODUK SHAKLEE, ATAU SEBARANG PERTANYAAN MENGENAI BUSINESS SHAKLEE YANG BOLEH JANA 4-5 ANGKA, BOLEH TERUS CONTACT KAKPOP YA.

Your Health and Beauty Partner,
011-28316400
KakPop




Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitaspace
Instagran : mamalishavitaspace
Email : nzafirah91@gmail.com

3 BFF WAJIB TIME PUASA

"ASSALAMUALAIKUM"

KAWAN-KAWAN LAIN SERONOK COUNTDOWN NAK PUASA TAPI AWAK DUK RUNSING :-
GASTRIK? LEMBIK? TAKDE ENERGY?
.
Korang yg pernah consume Shaklee, mesti tahu yg mana wajib ada utk bulan puasa ni kan.
.
Tahu tak item wajib ada bulan puasa, haruslah 3 BFF sampai mati ni:-

[ ESP, PERFORMANCE DRINK, MEALSHAKE ]

KakPop pun macam korang. Bila dengar je puasa, mesti tak habis-habis pikir
 "Alamak, nanti takde tenaga. Dah la tengah menyusu Baby L. Habislah susu kering"

Ade tak kat sini yang same situasi macam KakPop?

Dah dah  sekarang kan zaman moden. Tak payah nak risau dah takde tenaga ke, susu drop ke, baby meragam tak cukup susu ke ape. Benda boleh settle beb!

KakPop sangat-sangat suggest MAK-MAK MENYUSU, STUDENT, SURIRUMAH even BERKERJAYA sekalipun tuk consume 3 BFF ni. 

SERIUS BERBALOI-BALOI. 
Kalau dulu penat nak kena ganti puasa. Tapi kali ni sejarah takkan berulang lagi dah.


🌸 KELEBIHAN ESP UNTUK PUASA:

❤  Indeks Glisemic yang rendah.
 Bukan saje bagus untuk pesakit kencing manis, tapi bantu proses penghadaman secara perlahan. Sekaligus, tenaga yang dilepaskan pun secara perlahan dan konsisten. 
Sebab tu lah ESP bantu rasa kenyang lebih lama.

❤ Special tuk IBU MENYUSU
Bantu menghasilkan susu ibu yang berkualiti. As we know, protein merupakan komposisi penting dalam susu ibu. 
Paling best, susu ibu lebih PEKAT dan BERKRIM!

❤ Tuk pesakit GASTRIK, tak perlu runsing dah
ESP bersifat Alkali yang mampu seimbangkan asid dalam perot. Plus baiki sel-sel perut yang tercedera disebabkan asid tersebut.

.
🌸 KELEBIHAN PERFORMANCE DRINK UNTUK PUASA:
.
❤ Rumusan EKSKLUSIF OPTICARB yang berikan kita Karbohidrat which is penting tuk daya Ketahanan Badan dan Elekrolit tuk penghidratan semula dengan kadar segera.

❤ Bantu elakkan dehidrasi dan pastikan kesimbangan elekrolit dalam badan.

❤ Yang penting, rasa Oren yang sangat segar

❤ Sesuai sangat diminum semasa berbuka tuk bantu topap cecair yang hilang sepanjang berpuasa. Kembalikan tenaga dengan segera.
.

🌸 KELEBIHAN MEALSHAKE UNTUK PUASA:
.
❤ Mealshakes ni perisa Vanilla tau. Best sangat-sangat! Seriusly.

❤ Bekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 jenis Vitamin dan Mineral yang sangat penting.

❤ Kaya dengan Kalsium dan serat yang bantu kita atasi masalah sembelit apabila berpuasa.

❤ Sumber Vitamin yang lengkap untuk keperluan harian yang tak dapat dipenuhi semasa berbuka dan sahur


So korang dah jelas kan kenape 3 BFF ni PEMES giler time puasa. 
Puasa bukan bermakna kena tido je ya.

Nah KakPop sertakan sekali cadangan SET BERPUASA yang korang boleh pilih ikut bajet korang:-







Jangan jadikan alasan puasa tuk korang bermalas-malasan okies

Dahh, korang tunggu ape lagi? Puasa tak sampai lagi 2 minggu dah oit!

JOM ORDER DENGAN KAKPOP HARI NI πŸ’ͺ

Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitaspace
Instagran : mamalishavitaspace
Email : nzafirah91@gmail.com

Tips Urus Masa As "Work At Home Mama"

"ASSALAMUALAIKUM"
Siapa sini buat biznes sambil bekerja? KakPop respek sangat-sangat korang yang buat biznes online sambil bekerja. 

Tapi senang tak korang handle MASA? Macam mane korang manage masa korang tu ya?
Iye lah nak kena settle keje lagi, nak biznes lagi. Kedai Online tak tutup. Nak kena update Fb, Ig, Blog sume everyday.

KakPop memang kelaut la bab time management ni. Tapi KakPop sebaik mungkin akan curik jugak masa tuk kekal aktif di alam maya. Gitewww

Yang pasti KakPop akan settle bab-bab umah, anak and asben dulu. Sebab mentor cakap, kita buat biznes tuk ade masa uruskan sendiri family. So, jangan sesekali abaikan tanggungjawab kat umah. KakPop memang pegang kata-kata tu. Alhamdulillah, everything going very well. 

KakPop memang tak pernah bekerja so KakPop seriusly tak tahu macam mane korang yang bekerja n berbiznes. Mesti struggle giler kan nak bahagikan masa. Tapi KakPop sentiasa anggap yang KakPop sekarang FULLTIME BIZNES. Not as a part timer ke ape. Baru lah rasa bertanggungjawab kat biznes even biznes online je pun. 

So kat sini KakPop share 3 POINT PENTING yang sangat praktikal dan sangat bantu KakPop uruskan masa dengan baek sebagai WAHM ni. 

1. BEFORE SLEEP AT NIGHT
Rancang dulu ape yang kita nak buat esok.
- Buat TO DO LIST. Senaraikan semua benda yang kena buat esok. Tak kira lah pendek ke panjang, tulis je. Even ade 2 3 perkara je pun tulis je. 
- Reset minda kita. Set dalam pale otak yang kita nak urus mase dengan baek. Lepas tu buat Affirmation "Aku telah uruskan masa dengan baek" "Aku berjaya buat to do list dengan baek"

2. FIRST THING IN THE MORNING
Buat amalan kerohanian terlebih dahulu. Dahulukan Allah sebab semua dariNya. Semua atas izin Allah. Jadi utamakan Allah dulu bila bangun pagi-pagi.
- Bangun pagi seawal 4 pagi. Buat solat Tahajjud, baca Al-Quran at least 2 muka surat, lepas tu solat Subuh. 
- Berdoa pada Allah, mintaklah ape yang kita nak hari tu. Bagi doa yag spesifik. Contohnya perihal masa. Doa supaya kita dapat urus masa dengan baek. Doa sungguh-sungguh. Tak kira nak mintak ape sekali pun, sebutkan satu-satu.
- Settlekan bekpes, anak-anak, suami, kemas umah semua dulu. Dah settle semua baru boleh fokus kat biznes.

3. TIME MANAGEMENT TOOLS
Nak urus masa pun kena ade tools tau. Lau maen ingat-ingat je, alamatnya kelam kelibut lah semua. 
Jadi yang paling penting, mesti ade:

# JAM TANGAN
# KALENDAR
# PLANNER
# MASTER CHECKLISTS 
(Sid kompem tahu ni)
# BUKU NOTA KECIK 
# PRIORITY MATRIX 
(yang ni kita tulis yang mane Urgent dan yang mane Important)  

Okay incase la tak boleh nak buat sorang-sorang, bahagikan tugas. Mintak tolong jasa baek suami tuk tolong ape yang patot. InsyaAllah smooth je urusan seharian kite nanti. 

BTW, bulan ni bulan BORONG STOK TUK KEKAL CARGAS TIME PUASA TAU.

So korang yang berminat nak dapatkan SET ANTI-LEMAU tuk puasa nanti boleh roger KakPop okies.


Share lah if bermanfaat 😍

Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitaspace
Instagran : mamalishavitaspace
Email : nzafirah91@gmail.com

KENAPA RAMAI FALL IN LOVE DENGAN ESP SHAKLEE?

"ASSALAMUALAIKUM"

ESP Shaklee ni memang HOT SELLING sangat aih. Laku macam pisang goreng panas. 

Kebanyakkan customers KakPop yang suka sangat dengan ESP ni antaranya students, ibu mengandung, yang ikhtiar nak hamil, tengah berpantang, ibu menyusu, warga berusia, even anak dara pun ramai yang consume ESP. 

Jom KakPop listkan kelebihan ESP dari sudut Kecantikan, Kesihatan, Masalah Gastrik, Ibu Mengandung dan juga Ibu Berpantang.

KELEBIHAN ESP UNTUK KECANTIKAN

πŸ‘‰ Jadikan kulit lebih cerah, anjal dan gebu
πŸ‘‰ Atasi masalah parut gelap dan berlubang
πŸ‘‰ Atasi masalah kulit kering atau oily
πŸ‘‰ Jadikan kulit lebih halus dan lembut
πŸ‘‰ Kawal masalah jerawat
πŸ‘‰ Kuatkan akar rambut dan kurangkan rambut gugur
πŸ‘‰ Kekalkan tenaga berpanjangan

KELEBIHAN ESP DARI SUDUT KESIHATAN

πŸ‘‰ Tingkatkan sel darah putih (sistem pertahanan badan)
πŸ‘‰ Kuartkan rahim terutamanya yang pernah gugur
πŸ‘‰ Elakkan tulang rapuh
πŸ‘‰ Pelihara kesihatan jantung
πŸ‘‰ Sel-sel baru terbentuk
πŸ‘‰ Rendahkan bacaan diabetes dengan stabilkan paras glukosa

KHASIAT ESP UNTUK MASALAH GASTRIK

πŸ‘‰ Kurangkan keasidan dalam perot
πŸ‘‰ Elakkan hakisan dinding perot
πŸ‘‰ Baiki tisu-tisu perot yang terhakis

KELEBIHAN ESP UNTUK IBU MENGANDUNG

πŸ‘‰ Tingkatkan imuniti badan ibu mengandung
πŸ‘‰ Kawal berat badan ibu hamil dan elak diabetes
πŸ‘‰ Bantu pembentukan otot dan otak bayi
πŸ‘‰ Bantu jadikan kulit baby dan ibu lebih cantik dan gebu
πŸ‘‰ Bantu ibu yang alami morning sickness dan alahan teruk
πŸ‘‰ Bekal tenaga yang berpanjangan

KELEBIHAN ESP UNTUK IBU BERPANTANG

πŸ‘‰ Bantu lebih bertenaga
πŸ‘‰ Bantu sembuhkan luka bersalin dengan cepat
πŸ‘‰ Beri rasa kenyang lebih lama dan bantu dapatkan berat badan ideal
πŸ‘‰ Jadikan kulit lebih cantik berseri dan gebu
πŸ‘‰ Anjalkan kulit dan aset si ibu
πŸ‘‰ Sebagai MILKBOOSTER terbaik

Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitaspace
Instagran : mamalishavitaspace
Email : nzafirah91@gmail.com

GRAB FULLSET, FREE BIJI EMAS !

"ASSALAMUALAIKUM"

KakPop sangat-sangat recommend korang tuk grab FULLSET YOUTH  sekarang sebab PROMO BULAN MAC INI SAHAJA  tau. Bulan depan non hado dah.

PROMO BULAN NI, if korang purchase FULLSET akan dapat FREE RADIANCE C+E tau. 

Ni haa, biji-biji EMAS ni


Rugi sangat lah hai lau tak grab Promo Fullset ni sebab Radiance C+E tu mahal okeyh! 
Plus effect die powerful giler. Worth it sangat grab bulan ni.

ANTARA FEEDBACK CUSTOMER YANG DAH TRY YOUTH:

➽ Kulit jadi lebih tegang
➽ Liang pori makin mengecil
➽ Kulit makin cerah dan glowing uols
➽ Jeragat makin berkurang dan pudar, lame-lame hilang
➽ Jerawat mengecut dan parut jerawat tompok-tompok hitam cepat pudar dan hilang
➽ Kulit makin lembap dan licin
➽ Jerawat tak jadi nak naik! Jerawat yang baru nak tumbuh pun lesap tibe-tibe
➽ Biji kolestrol bawah mata makin mengecil dan hilang
➽ Kedutan bawah mata pudar, garis-garis halus makin berkurang

APA YANG BEST SANGAT YOUTH NI BERBANDING SKINCARE LAIN?

πŸ‘‰ 100% Natural (bebas dari 1500 bahan kimia)
πŸ‘‰100% Vegan (diekstrak daripada tumbuhan semulajadi)
πŸ‘‰ Dibuktikan sesuai untuk kulit yang sensitif
πŸ‘‰ Dibuktikan berkesan untuk semua jenis kulit
πŸ‘‰ Dibuktikan sesuai untuk lelaki dan perempuan, 20an hingga warga emas
πŸ‘‰ Dibuktikan mampu menjadikan kulit kelihatan muda dari usia sebenar
πŸ‘‰ Kesan seawal 7 hari
πŸ‘‰ Bebas Gluten

KENAPA MESTI YOUTH?

 KERANA YOUTH MAMPU πŸ‘‡πŸ‘‡

➤ Padamkan garis halus dan kedutan
➤ Kecilkan liang roma yang besar
➤ Baiki tekstur kulit yang tak rata
➤ Atasi pigmentasi dan jeragat
➤ Baiki tona kulit yang tak sekata
➤ Atasi kulit kusam
➤ Kembalikan keanjalan kulit
➤ Tegangkan kulit yang kendur

YOUTH TERBUKTI BERKESAN SECARA KLINIKAL - Berkesan ke atas 100% pengguna untuk mendapatkan kulit 10 tahun lebih muda dari usia.

PROMO BULAN MAC INI SAHAJA

FREE RADIANCE C+E CREAM WORTH RM440
FREE YOUTH MAKE UP BAG
FREE MEMBERSHIP
FREE POSTAGE
CASH REBATE RM 48

Banyak giler yang FREE. Korang yang taknak terlepas yang FREE ni, jom cepat-cepat WhatsApp KakPop okeyh sebelum bulan Mac ni beranjak ke April.

Cepat-cepat jangan lambat-lambat. Fuhhhh!

Your Beauty And Health Partner
011-28316400
KakPop



Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitaspace
Instagran : mamalishavitaspace
Email : nzafirah91@gmail.com

7 AKIBAT KONSISTEN ESP

"ASSALAMUALAIKUM"
Ramai yang tertanya-tanya ESP ni ape ya? 
Nama panjang nya, Energizing Soy Protein. Nama gelemer ESP lerrr.

Biasanya customer yang beli ESP ni sebenarnya tak tahu menahu pun ape effect die akan dapat lepas consume ESP. Orang lain minum, dia sibuk jugak nak minum. Member beli, dia pun nak jugak beli. 

Bila member kata syok giler togok ESP ni, tapi bile dia duk togok hari-hari rase biasa je. 
Takde effect pun kihkih

Jadi apa kata sebelum beli tu, buat risikan dulu apa itu ESP sebenarnya. Tak kenal maka tak chenta bukan?  So, takdelah rasa ESP ni tak best lah, takde kesan lah, testimoni edit lah ape lah kan.

Kat sini KakPop share 7 KESAN KONSISTEN ESP :

1. AWET MUDA
Asid Amino dalam ESP sangat membantu untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland etc. Kunci utama tuk nak jadi awet muda haruslah konsisten. 

2. MEREMAJAKAN KULIT
Merangsang pembentukan semula sel kulit baru dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan proses penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.  

3. MEMBAIKI PIGMENTASI
Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan-kesan penampakan tua.

4. PEMBEKAL TENAGA
Membekalkan tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imune. Sangat helok tuk mereka yang nak kekal bertenaga, cegah migrain, imsonia dan tekanan

5. KUATKAN MEMORI
Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.

6. BAIK UNTUK HORMON
Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones yang fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung. 

7. BAIK UNTUK PROSTAT
Genistein yang terkandung dalam kesan soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Memusnahkan radikal bebas dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser.
 Juga baik untuk pemulihan uterus, ovari, menopous dan pembesaran prostat. 

Lepas dah kenal ESP nih, mesti jatuh chenta. Ye dakkk?

KakPop is insoffff. Takmo skip dah ESP everydayyy.

Nak jugak tempias kelebihan ESP ni, kenalah ade ESP dulu. Meh order dengan KakPop.


 


Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitaspace
Instagran : mamalishavitaspace
Email : nzafirah91@gmail.com

APA ADA DALAM YOUTH?

"ASSALAMUALAIKUM"
Nowadays, banyak sangat lambakan produk kat pasaran. Ramai yang cakap bile kesan cepat tu, ade lah tu bahan-bahan terlarang dalam skincare tu.

Tapi YOUTH tersangat lah berbeza. Jauh sekali nak dibandingkan dengan produk-produk lain. YOUTH menjalani 8 tahun RnD tuk hasilkan formula yang berkesan. 
Bukan calang-calang tau Youth ni. 

Setiap item YOUTH mengandungi YOUTH COMPLEX which is setiap item ade ACTIVE INGREDIENTS. Bukan kat serum je yang ada tau.
So Youth tersangatlah powerful.

JOM KAKPOP BEDAH SIASAT APE YANG ADE DALAM SETIAP ITEM SAMPAI POWER CENGGINI SANGAT TUH 


πŸ’šLUMINOUS GEL OIL CLEANSER
Mengandungi Vital Repair+, Muscadine Grape Extract dan Ekstrak Alga Hijau yang akan membuang segala kotoran di muka dengan sangat effective. Kulit akan jadi lebih lembut dan bersih.
Sangat gentle to skin tau. Yang penting, sesuai tuk semua jenis kulit. 
So tak risau dah skin type macam mane pun boleh guna. 

πŸ’šPERFECTING SKIN TONER
Mengandungi Vital Repair+, Muscadine Grape Extract dan Ekstrak Alga Hijau yang akan hydrate kulit kita. Time ni korang akan rasa lembab gebu je kulit. Toner ni jugak berfungsi sebagai double cleansing which is akan buang sel kulit mati kat kulit. So, say bye to kulit kusam.

πŸ’šYOUTH ACTIVATING SERUM 
Mengandungi 10 KALI GANDA ACTIVE INGREDIENTS yang terdiri daripada Apple Stem Cell Extract, Lotus Japonicus and Vitamin A untuk menggalakkan penghasilan collagen and cell renewal.
Cara guna, 1 pump je pun dah cukup tuk seluruh kulit muka. Jimat uol.

πŸ’šAGE DEFENSE MOISTURIZER SPF50
Dihasilkan daripada Vital Repair+ Complex and Muscadine Grape Extract yang akan melindungi kuit dari UVA/UVB serta radikal-radikal bebas yang lain. KakPop suka sangat moisturizer ni sebab effect glowing je lepas pakai. Tak perlu pun nak tepek foundation lagi. Hiphip horeyy!

πŸ’šADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM
Kaya dengan Vital Repair+ Complex, Schisandra Chinensis and Lotus Japonicus yang akan memberi tenaga kepada sel kulit serta menggalakkan penghasilan collagen and elastin sepanjang berjam-jam kita tidur. Masa terbaik nak repair kulit adalah waktu tido. So kakpop memang takkan lupa nak calit night cream ni sebab bangun pagi esok, muka lembut gilerrrrr! Suka sangat tau, serius.

πŸ’šRADIANCE C+E
Mengandungi kepekatan PURE VITAMIN C dalam skincare PALING TINGGI di dunia iaitu sebanyak 20%. Ditambah pulak dengan Vit E and Ekstrak Rasberi untuk menegang, mengurangkan kedutan dan mencerahkan kulit. Gabungan vit C+E memang sangat superb. Vit E dah sah-sah antioksidan. Vit C pulak bantu pembentukan collagen and menentang radikal bebas.
 
Phewww, patot lah viral beb. Serius tak sia-sia 8 tahun RnD tuk hasilkan formula yang bombastik cenggini! 

Yang penting, YOUTH 100% NATURAL. 100% dari SUMBER TUMBUHAN
Sah-sah la SELAMAT AND 100% BERKESAN. 

Sape tak suka kan instant result. KakPop pun dah try. So korang yang nak try YOUTH boleh contact KakPop okeyhh. 

PROMO bulan ini saje okies. Dengar cite stok Youth yang landing hari ni dah SOLD OUT. 

Nak selamat meh PREORDER dengan KakPop. 
FREE EXCLUSIVE CONSULTATION lagi tauu.

Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitaspace
Instagran : mamalishavitaspace
Email : nzafirah91@gmail.com

YOUTH SHAKLEE VIRAL SUDAHHHH

"ASSALAMUALAIKUM"

VIRAL! VIRAL!

Youth Skincare by Shaklee. 
Produk baru je launch tapi viral tak sampai 3 jam dah SOLD OUT!

MasyaAllah speechless sangat. Biasanya produk baru take time jugak user nak terima tapi Youth ni memang luar biasa hebat.

Nasib baik lah KakPop dah grab awal-awal. Yelah, sape yang taknak rasa effect 8 tahun kottt RnD. Lepas dah jumpa formula yang betol-betol berkesan barulah Shaklee berani keluarkan Youth.

Youth lebih dikenali sebagai Skincare Premium Organic yang terbukti berkesan. 
100% yang gunakan Youth akan dapat kesan. Hebat sangat-sangat nih.

Apa yang korang patut tahu tentang YOUTH SKINCARE:

⇨ 100% berasaskan tumbuhan
⇨ Formulasi menggabungkan ekstrak Muscadine Grape, Apple Stem Cell, Lotus Japonicus, Schisandra Chinensis.
⇨ Mengambil masa 8 tahun untuk diformulasikan di makmal di California
⇨ Terbukti secara klinikal menjadikan kulit lebih muda dari asal, tanpa kompromi dengan bahan kimia berbahaya.
⇨ Membekalkan nutrien dan vitamin untuk membersih, melembab, merawat, melindungi dan menganjalkan kulit.

Apa yang ada dalam FULLSET YOUTH SKINCARE?
πŸ’šLuminous Gel Oil Cleanser
πŸ’šPerfecting Skin Toner
πŸ’šActivating Serum
 πŸ’šAge Defense Moisturizer SPF50 
( boleh dijadikan sebagai Primer makeup / makeup base before pakai foundation )
πŸ’šAdvance Renewal Night Cream
πŸ’šRadiance C+E 

Dannn untuk bulan launching ini sahaja iaitu bulan Mac, korang yang purchase Fullset, akan dapat Radiance C+E tu FREE! 
Yes, FREE!

Effect cream ni memang sangat-sangat superb!!!
 Muka glowing mowing je bila bangun esoknya. Plus, dalam cream tu ade 20% pure vitamin C. FREE je Shaklee bagi. OMG!

Lagiiii yang FREE πŸ‘‡
FREE MEMBERSHIP
FREE EXCLUSIVE CONSULTATION
FREE POSTAGE
FREE YOUTH MAKEUP BAG
CASHBACK

KakPop suggest korang grab FULLSET YOUTH bulan ni yang akan masuk stok ESOK! ESOK!
KakPop tak jamin ya berapa jam pulak akan habes. Stok itu hari 3 jam dah sold out.
Berebut-rebut nau nak jadi pajura raya ni kann.

Nak selamat, meh lock dengan KakPop cepat-cepat. Once masuk website je KakPop terus grab tuk korang. Takde lah melepass gigit jari.

Jangan bilang KakPop tak payung naaa.

Kat bawah ni KakPop share testimoni YOUTH SKINCARE









Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitaspace
Instagran : mamalishavitaspace
Email : nzafirah91@gmail.com

3 SEBAB KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE

"ASSALAMUALAIKUM"

Setelah sekian lama tak terupdate kat sini. 
Boleh Follow Instagram & Facebook okay tuk update everyday. 

Back to the topic, sekarang ni semakin banyak supplement or vitamin kesihatan kat luar sana, tak kira lah yang jual kat Farmasi, jualan langsung atau melalui agent.
 
Hal ini buatkan kita jadi kompius tuk pilih supplement mana yang terbaik which is boleh digunakan dalam jangka masa yang panjang and will give a great result. 

KakPop dah consume Shaklee since 2013, dari nak cantik dengan ESP + VITC + VIT E, ke FULLSET HAMIL, SET BERPANTANG, SET KURUS, sampailah anak ke 2, still consume Shaklee tanpa gagal. 

Why Shaklee why?

Of course ade banyak benefit yang KakPop dapat dari Shaklee.
 Lau tak, takkan lah setia sampai sekarang yang dah nak masuk 5 tahun with Shaklee.

SO LETS CEKIDAUT 3 SEBAB UTAMA I LOVE SHAKLEE 

πŸ’š ALWAYS SAFE
- Produk Shaklee menjalani lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun
- Potensi yang dijamin iaitu pengesahan dari pihak ke 3
- Keaslian dijamin iaitu 350 ujian pencemaran dilakukan terhadap setiap bahan botani
- 100% kepuasan terjamin

πŸ’š ALWAYS GREEN
- TIADA perisa tiruan
-TIADA pemanis tiruan
-TIADA pewarna atau lemak trans
-TIADA suapan tersembunyi
-TIDAK jalani ujian terhadap haiwan
- TIDAK mengandungi bahan terlarang
- TIDAK mengandungi peluntur klorin

πŸ’š ALWAYS WORK
- USD 250 juta dilaburkan terhadap ujian-ujian, kajian dan pembangunan (R&D)
- 70 kajian klinikal telah diterbitkan
- 60 orang saintis Shaklee
- 50 Patents

50th Anniversary Landmark Studies menunjukkan pengguna supplement Shaklee dalam jangka masa yang panjang memiliki tahap kesihatan yang lebih baik berbanding mereka yang hanya mengambil multivitamin dan yang tak ambil supplement langsung. 

Dah nampak kan why KakPop pilih Shaklee.
So,Jadilah pengguna bijak cam KakPop. 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. 
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitaspace
Instagran : mamalishavitaspace
Email : nzafirah91@gmail.com
 
Copyright © Mamalisha Vitaspace | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in