SET HAMIL SHAKLEE YANG BEST GILER !

"ASSALAMUALAIKUM"

Malam-malam camni je lah ade mase nak update blog. Biasanya memang KakPop akan suruh kakak tido awal. Si adek tu ikut suke hati die je bile nak tido. Lagi-lagi sekarang ni memang keje nak maen je. Aktif bebeno. Pantang dengar suara kakak. Memang tak tido la jawabnya. So, solusi nak suruh adek tido awal, kena pastikan kakak tido dulu hahaha.

Btw, tuk entri kali ni KakPop nak share sedikit sebanyak pengalaman KakPop yang mana KakPop rasakan bermanfaat tuk korang. Especially mommies to be or future momies to be. Since KakPop dah 2kali pregnant dengan Shaklee, so KakPop nak share serba sedikit info supplement apa yang KakPop amalkan sepanjang kedua-dua pregnancy journey ni.

Believe it or not, KakPop memang susah cikit nak beli produk yang tak tahu asal usul. Bukan nak kondem produk mane-mane pun. Just nak share why i love Shaklee so much. 

Mula-mula terjebak dengan Shaklee pun sebab nak cantik, peloles je. Sekali melekat sampai anak dah masuk dua hihihi. 

Dah alang-alang terjebak, KakPop teruskan consume Shaklee sepanjang pregnant sampai lah berpantang dan sekarang pun still continue macam biasa. 

Bila sebut je pasal TESTIMONI Shaklee, belambak kat google which is produk yang memang PROVEN and SELAMAT digunakan. Tak percaya, taip je kat uncle google tu, bertimbun-timbun testimoni. 

Paaaling banyak, TESTIMONI SET HAMIL. Ya, betol. Tak caya google sekarang hehe



Kat bawah ni KakPop share pengalaman KakPop pregnant bersama 
FULLSET HAMIL SHAKLEE:


❤ Yang best sangat-sangat time pregnant memang langsung tak letih.  Seriusly KakPop still boleh pegi keje macam biasa. Yang tahu, tahu lah KakPop ade bukak Cafe kat Terengganu. Kerja kat kedai makan ni memang penat. Sape yang pernah kerja tahu lah macam mane penat tu. Lagi-lagi time berbadan dua. Sakit pinggang, sakit kaki lah, Macam-macam. Amazingly, tenaga KakPop sikit pun tak affected. Makin bertenaga ade lah. Bayangkan la cafe KakPop time ni kat level 1 so memang ulang alik naik tangga je lah hihihi. Yang pasti, dua hari sebelom bersalin pun KakPop still pergi kerja. Biznes sendiri takde boss nak bagi cuti kuang3

❤ Bacaan HB dan BP tak pernah sangkut. Comei lotte nurse bagitahu. Gi checkup sekejap je sebab takde masalah ape-ape. Yang lamenya tunggu giliran je πŸ˜… 

❤Berat badan time pregnant tak naek mendadak. Selera makan pun tak membuak-buak sangat. Ni lah yang dedi suke sangat sebab takde nak mengidam pelik-pelik kahkah. Muka pun helok je tak bloated. Time selpie orang tak perasan pun KakPop tengah pregnant hehehe

❤Kurang terkena simpul biawak or krem kaki. Tiap-tiap malam before tidor memang KakPop akan topap Calcium dengan OSTEMATRIX. Seriusly sangat-sangat membantu. Sakit-sakit pinggang, lenguh-lenguh memang tersangat lah kurang. Pendek kata, memang senang nak jaga KakPop time mengandung ni ehem2. Kaki pun tak bengkak. Berbeza sangat mase mengandung kakak. Takot tengok kaki sendiri hahaha

❤Takde masalah kulit yang teruk time mengandung. Jerawat tak berkenan sangat nak singgah kat muka KakPop sebab cukup protein dengan ESP hehe. Plus, kulit baby pun keluar bersih je. Gebu! InsyaAllah. 


TADAAAA.. Ni lah FULLSET HAMIL yang KakPop consume sepanjang pregnant. InsyaAllah ade rezeki next pregnancy pun stay dengan set hamil ni. Memang tangkap cintan melekat terus dahhh. hehe

InsyaAllah penggunaan yang berterusan dapat membantu ibu-ibu kat luar atasi masalah  kesihatan sepanjang pregnant. 

Kat bawah ni KakPop sertakan sekali fungsi setiap produk yang ade dalam set ni:

πŸ’— ESP
Bantu tingkatkan pertumbuhan sel-sel otot dan tulang bayi. Kawal paras kolestrol ibu-ibu hamil. Ibu hamil yang ade diabetes boleh amalkan ESP disebabkan paras G.I yang rendah, so ibu-ibu akan rasa kenyang lebih lama dan beri tenaga yang berpanjangan. 

πŸ’— BCOMPLEX
Cegah penyakit Diabetes time hamil. Berfungsi tukarkan gula dalam makanan kepada tenaga. Asid folic dalam B Complex ni jugak sangat penting tuk perkembangan saraf bayi. Ibu-ibu hamil yang sering stress, tertekan dengan masalah kerja, family boleh ambil Bcomplex kerana ianya vitamin Antistress. 

πŸ’— VITALEA
Multivitamin dan mineral lengkap yang juga ada zat besi. Bantu masalah HB rendah yang boleh membawa kepada masalah anemia kepada ibu hamil. Hb rendah yang berlarutan boleh akibat pelbagai komplikasi semasa melahirkan. Ibu-ibu juga selalu rase letih dan mudah pitam. 

πŸ’—VITAMIN C
Bantu kuatkan sistem imune badan. Ibu hamil kena jaga kesihatan dengan baik dan kena pastikan tahap kesihatan sentiasa berada dalam keadaan yang paling baek. Ini kerana once ibu hamil sakit, sangat susah nak cari ubat yang bersesuain dengan keadaan ibu hamil. Bak kata orang, ibu hamil ni tersangatlah FRAGILE. Juga membantu petumbuhan sel-sel otot dan tulang bayi. Menggalakkan pertumbuhan kolagen yang dapat bantu ibu hamil kekal cantik, berseri dan tidak kusam semasa mengandung.

πŸ’— OSTEMATRIX
Bantu atasi masalah-masalah sakit otot, pinggang dan sengal-sengal badan time hamil. Masalah paling ramai ibu hamil gerun is buasir dan sembelit. So amalkan Ostematrix sebelum tido, insyaAllah setel. Vitamin D dalam Ostematrix jugak bantu ibu hamil tido dengan lebih lena dan berkualiti sepanjang malam. Barulah bangun keesokkannya muka senyum je manjang. Juga bantu atasi masalah tekanan darah tinggi yang berulang. 

πŸ’—OMEGA GUARD
Sangat penting tuk perkembangan sel-sel otak bayi. Juga dapat kawal berat badan ibu hamil. Ibu-ibu hamil yang ade alami masalah berat badan naek mendadak, boleh amalkan Omega Guard pada semester kedua. InsyaAllah berat badan ibu hamil terkawal. 

So mommies to be or future mommies to be kat luar sane yang tengah tercari-cari set hamil terbaek, KakPop sangat-sangat recommed korang tuk try SET HAMIL SHAKLEE sebab KakPop sendiri dah rasai pengalaman hamil dengan set hamil ni tanpa masalah teruk. Seriusly korang akan jatuh chenta sangat-sangat. 

Berita baek buat korang yang purchase dengan KakPop, FREE EXCLUSIVE CONSULTATION tuk korang dan KakPop akan guide cara makan vitamin yang betol berdasarkan pengalaman KakPop sendiri.

Yang Ikhlas,
KakPop
01128316400
SID SINCE 2013
YOUR MOST WANTED SID
ig: @mamalishavitaspace
@fyra_shaklee_beauty

Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitaspace
Instagran : mamalishavitaspace
Email : nzafirah91@gmail.com

5 SEBAB IBU BERPANTANG BAHAGIA DENGAN SET PANTANG SHAKLEE

"ASSALAMUALAIKUM"

Sebut je pasal berpantang ni, mesti ramai ibu-ibu kat luar sana yang seteghesss. 
Dengan tak cukup tidur nya, penat jaga baby, anak-anak lain lagi, plus tak mampu nak hire confiment lady tuk jaga mase pantang. 
So semua benda kena buat sendiri.

 Lau bernasib baik, mak or mak mertua datang temankan. Tapi yang mak or mak mertua dah tak larat tu, terpaksalah berpantang sendiri. Nak susahkan dorang macam tak sampai hati kan.

Tapi sepanjang berpantang anak 2nd ari tu, Alhamdulillah, KakPop tenang-tenang aje even malam jadi burung hantu la jugak. 

Yang penting, KakPop sendiri dah rasa betapa bahagianya berpantang dengan SET PANTANG SHAKLEE. Sebelum ni duk dengar testimoni orang lain je kan. Bila dah rase sendiri, lagi syok nak share.

Meh KakPop share 5 sebab ibu-ibu berpantang bahagia dengan Shaklee.

πŸ‘‰ Luka bersalin lebih cepat sembuh

πŸ‘‰ Kulit ibu dan baby makin cerah gebu

πŸ‘‰ Berat badan turun dengan sihat

πŸ‘‰ Ibu bertenaga sepanjang tempoh berpantang dan menyusu

πŸ‘‰ Susu semakin meriah dan pekat. Anak tidur lebih lama. Seronok aihh!!

Actually, sebelum bersalin lagi, means time pregnant lagi dah boleh consume set yang same. And even dah habis pantang nanti pun, still boleh continue makan tuk tambahkan susu terutamanya.

Lepas dah penat mengandung 9 bulan, bertarung nyawa nak melahirkan, why not hadiahkan diri sendiri something yang special dan terbaik!

Okay meh KakPop nak explain lebih detail apa yang ade dalam FULL SET BERPANTANG + MILK BOOSTER ni :

1. ESP
Bantu berikan tenaga, dan hasilkan susu yang melimpah ruah, pekat dan berkualiti tuk baby. Selain tu, bagi cukup protein kat kulit. Kulit mommies and baby makin gebu dan cerah.

2. VITALEA
Cukupkan nutrisi keperluan harian. Untuk tambah darah, elakkan rasa pitam dan penat. Bertindak sebagai multivitamin untuk kecantikan dan kesihatan menyeluruh.

3. VITAMIN C
Kuatkan imunisasi, untuk cepatkan proses pemulihan luka. Luka cepat kering dan cerahkan kulit secara keseluruhan. Baby pun dapat sekali bile menyusu.

4. BCOMPLEX
Lancarkan perjalanan darah dan anti stress. So ibu berpantang boleh berpantang tanpa setenghess okeyh. Stress-stress nanti cepat tua. kikiki

5. ALFALFA
Sebagai MILKBOOSTER, buang angin dan lawas. Bertindak sebagai kacip fatimah untuk ketatkan miss V serta tegangkan payudara. Pendek kata, JAMU MODEN uols!

6. OSTEMATRIX
Untuk kuatkan tulang, atasi sembelit or buasir dan boleh elakkan sakit-sakit seluruh badan especially pinggang, belakang dan jugak tapak kaki. Topup kalsium yang dah diserap oleh baby. Cegah Osteoporisi atau tulang rapuh.

7. OMEGA GUARD
Untuk kurus, bakar lemak and at the same time EPA dan DHA bagus untuk perkembangan minda bayi. 

FOR ORDERS AND FREE CONSULTATIONS ON SUPPLEMENTS OR WANNA MAKE 4/5/6 FIGURES INCOME WITH SHAKLEE, WHATSAPP KAKPOP OKIES!

KakPop
011-28316400
SID since 2013
YOUR TRUSTED SID

Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitaspace
Instagran : mamalishavitaspace
Email : nzafirah91@gmail.com

7 Tips Mencegah Bayi Demam Kuning

"ASSALAMUALAIKUM"

Demam Kuning dan bayi baru lahir sangat sinonim sekarang ni. Jarang bebeno jumpa baby yang bebas demam kuning. Dalam 10 orang baby ade lah sorang yang takde kuning langsung. Yang lain, even tak teruk, mesti akan ade jugak.

Ramai yang cakap antara sebab demam kuning ni berpunca daripada pemakanan ibu semasa hamil. And yes, KakPop dah test pada diri KakPop sendiri yang mane time pregnant anak 1st, KakPop bedal segala jenis makanan and sangat tak berdisiplin tuk makan supplement tambahan.
 Tapi tuk 2nd pregnancy, KakPop memang jaga betol-betol makanan yang KakPop amek. 

Fast food seboleh-bolehnya memang KakPop elakkan. Lau makan pun, tak bersungguh. Just nak hilangkan rasa mengidam je. Eh, betol ke mengidam? kikiki ke mama nye yang ngade-ngade.

 Yang paling penting, tips no 7 tu memang KakPop tak pernah tinggal sepanjang pregnant anak 2nd.

So kat sini KakPop nak share 6 Tips Elakkan demam kuning baby. Semoga bermanfaat 😍

1. Amalkan makan madu 
Perlu diingatkan supaya pastikan madu lebah asli tau. 
Makan 3 sudu madu tanpa air atau minum air madu 5 sudu setiap hari. InsyaAllah 

2. Minum susu kambing
Susu kambing asli memang banyak sangat khasiat. 
Nak cegah baby demam kuning, minum susu kambing 2 cawan sehari.
 Lebih bagus minum semasa sarapan dan sebelum tidur malam. 
Perlu diingatkan jugak, pastikan susu kambing asli tau. 
Yang dah diproses tu KakPop bukan tak galakkan tapi lagi best minum yang segar-segar baru diperah tu. Ramai je yang jual sekarang ni.

3. Minum pati buah delima 
Seeloknya minum pati buah delima ni at least 500ml sehari.
Selain tuk elakkan demam kuning, pati buah delima jugak bagus tuk perkembangan mata baby.
Orang kata mata baby akan bercahaya je bile keluar nanti. Giteww. 
Nak mata baby cantik, minum la pati buah delima. Dari mata turun ke hati πŸ’“

4. Makan buah kurma
KakPop suggest tuk momies sekalian makan buah kurma time sarapan. Bukan sahaja tuk rasa kenyang lebih lama tapi yang pasti buah kurma banyak sangat khasiat yang bagus tuk baby. Dengan amalkan memakan buah kurma setiap pagi jugak boleh cegah baby dari demam kuning.

5. Minum air kelapa
Selain untuk dapatkan kulit anak yang bersih selepas lahir, minum air kelapa di hujung prenancy jugak boleh elakkan jaundice. KakPop memang ketagih air kelapa time hujung-hujung nak bersalin. Hari-hari mintak dedi belikan kihkih 

6. Suami usap dan selawat kat perut isteri
Suami digalakkan tuk mengusap dan berselawat kat perot isteri sebanyak mungkin.Selaen tu dapat eratkan hubungan suami isteri dan bagi suami feel seorang ayah. heeeee

7. Amalkan pemakan makanan tambahan 
Pengambilan makanan tambahan tersangat penting yang mana ramai ibu-ibu ambil mudah.
 Setiap kali pergi checkup, wajib kena jawab soalan daripada nurse kannnn.
 "Folic acid amek x? Zinc amek x?" Ye dak?

KakPop memang disiplin gile-gile ambil supplement tambahan mase 2nd pregnancy sebab dah serik dengan jaundice time anak 1 st dulu. Ulang alik spital mak ai. Penat plus mengalir-ngalir airmata tengok anak kena duduk bawah lampu. Tak sanggup dah. 

So, tuk 2nd pregnancy KakPop amek FULLSET HAMIL SHAKLEE yang sememangnya bagus tuk ibu dan baby dalam kandungan. 


Selaen tuk ikhtiar elakkan jaundice, KakPop rase lebih bertenaga dan alhamdulillah perjalanan 2nd pregnancy KakPop tersangat enjoy. Tak sedar tibe-tibe je dah nak terberanak kikiki.

Yang paling best, masuk labour room 2 jam lebih je dah bersalin. Alhamdulillah.
 Allah permudahkan segalanya. Semua dengan izinNya. 

UNTUK CONSULTATION DAN INFO MENGENAI PRODUK SHAKLEE, ATAU SEBARANG PERTANYAAN MENGENAI BUSINESS SHAKLEE YANG BOLEH JANA 4-5 ANGKA, BOLEH TERUS CONTACT KAKPOP YA.

Your Health and Beauty Partner,
011-28316400
KakPop




Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitaspace
Instagran : mamalishavitaspace
Email : nzafirah91@gmail.com
 
Copyright © Mamalisha Vitaspace | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in