3 BFF WAJIB TIME PUASA

"ASSALAMUALAIKUM"

KAWAN-KAWAN LAIN SERONOK COUNTDOWN NAK PUASA TAPI AWAK DUK RUNSING :-
GASTRIK? LEMBIK? TAKDE ENERGY?
.
Korang yg pernah consume Shaklee, mesti tahu yg mana wajib ada utk bulan puasa ni kan.
.
Tahu tak item wajib ada bulan puasa, haruslah 3 BFF sampai mati ni:-

[ ESP, PERFORMANCE DRINK, MEALSHAKE ]

KakPop pun macam korang. Bila dengar je puasa, mesti tak habis-habis pikir
 "Alamak, nanti takde tenaga. Dah la tengah menyusu Baby L. Habislah susu kering"

Ade tak kat sini yang same situasi macam KakPop?

Dah dah  sekarang kan zaman moden. Tak payah nak risau dah takde tenaga ke, susu drop ke, baby meragam tak cukup susu ke ape. Benda boleh settle beb!

KakPop sangat-sangat suggest MAK-MAK MENYUSU, STUDENT, SURIRUMAH even BERKERJAYA sekalipun tuk consume 3 BFF ni. 

SERIUS BERBALOI-BALOI. 
Kalau dulu penat nak kena ganti puasa. Tapi kali ni sejarah takkan berulang lagi dah.


🌸 KELEBIHAN ESP UNTUK PUASA:

❤  Indeks Glisemic yang rendah.
 Bukan saje bagus untuk pesakit kencing manis, tapi bantu proses penghadaman secara perlahan. Sekaligus, tenaga yang dilepaskan pun secara perlahan dan konsisten. 
Sebab tu lah ESP bantu rasa kenyang lebih lama.

❤ Special tuk IBU MENYUSU
Bantu menghasilkan susu ibu yang berkualiti. As we know, protein merupakan komposisi penting dalam susu ibu. 
Paling best, susu ibu lebih PEKAT dan BERKRIM!

❤ Tuk pesakit GASTRIK, tak perlu runsing dah
ESP bersifat Alkali yang mampu seimbangkan asid dalam perot. Plus baiki sel-sel perut yang tercedera disebabkan asid tersebut.

.
🌸 KELEBIHAN PERFORMANCE DRINK UNTUK PUASA:
.
❤ Rumusan EKSKLUSIF OPTICARB yang berikan kita Karbohidrat which is penting tuk daya Ketahanan Badan dan Elekrolit tuk penghidratan semula dengan kadar segera.

❤ Bantu elakkan dehidrasi dan pastikan kesimbangan elekrolit dalam badan.

❤ Yang penting, rasa Oren yang sangat segar

❤ Sesuai sangat diminum semasa berbuka tuk bantu topap cecair yang hilang sepanjang berpuasa. Kembalikan tenaga dengan segera.
.

🌸 KELEBIHAN MEALSHAKE UNTUK PUASA:
.
❤ Mealshakes ni perisa Vanilla tau. Best sangat-sangat! Seriusly.

❤ Bekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 jenis Vitamin dan Mineral yang sangat penting.

❤ Kaya dengan Kalsium dan serat yang bantu kita atasi masalah sembelit apabila berpuasa.

❤ Sumber Vitamin yang lengkap untuk keperluan harian yang tak dapat dipenuhi semasa berbuka dan sahur


So korang dah jelas kan kenape 3 BFF ni PEMES giler time puasa. 
Puasa bukan bermakna kena tido je ya.

Nah KakPop sertakan sekali cadangan SET BERPUASA yang korang boleh pilih ikut bajet korang:-







Jangan jadikan alasan puasa tuk korang bermalas-malasan okies

Dahh, korang tunggu ape lagi? Puasa tak sampai lagi 2 minggu dah oit!

JOM ORDER DENGAN KAKPOP HARI NI 💪

Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitaspace
Instagran : mamalishavitaspace
Email : nzafirah91@gmail.com

Tips Urus Masa As "Work At Home Mama"

"ASSALAMUALAIKUM"
Siapa sini buat biznes sambil bekerja? KakPop respek sangat-sangat korang yang buat biznes online sambil bekerja. 

Tapi senang tak korang handle MASA? Macam mane korang manage masa korang tu ya?
Iye lah nak kena settle keje lagi, nak biznes lagi. Kedai Online tak tutup. Nak kena update Fb, Ig, Blog sume everyday.

KakPop memang kelaut la bab time management ni. Tapi KakPop sebaik mungkin akan curik jugak masa tuk kekal aktif di alam maya. Gitewww

Yang pasti KakPop akan settle bab-bab umah, anak and asben dulu. Sebab mentor cakap, kita buat biznes tuk ade masa uruskan sendiri family. So, jangan sesekali abaikan tanggungjawab kat umah. KakPop memang pegang kata-kata tu. Alhamdulillah, everything going very well. 

KakPop memang tak pernah bekerja so KakPop seriusly tak tahu macam mane korang yang bekerja n berbiznes. Mesti struggle giler kan nak bahagikan masa. Tapi KakPop sentiasa anggap yang KakPop sekarang FULLTIME BIZNES. Not as a part timer ke ape. Baru lah rasa bertanggungjawab kat biznes even biznes online je pun. 

So kat sini KakPop share 3 POINT PENTING yang sangat praktikal dan sangat bantu KakPop uruskan masa dengan baek sebagai WAHM ni. 

1. BEFORE SLEEP AT NIGHT
Rancang dulu ape yang kita nak buat esok.
- Buat TO DO LIST. Senaraikan semua benda yang kena buat esok. Tak kira lah pendek ke panjang, tulis je. Even ade 2 3 perkara je pun tulis je. 
- Reset minda kita. Set dalam pale otak yang kita nak urus mase dengan baek. Lepas tu buat Affirmation "Aku telah uruskan masa dengan baek" "Aku berjaya buat to do list dengan baek"

2. FIRST THING IN THE MORNING
Buat amalan kerohanian terlebih dahulu. Dahulukan Allah sebab semua dariNya. Semua atas izin Allah. Jadi utamakan Allah dulu bila bangun pagi-pagi.
- Bangun pagi seawal 4 pagi. Buat solat Tahajjud, baca Al-Quran at least 2 muka surat, lepas tu solat Subuh. 
- Berdoa pada Allah, mintaklah ape yang kita nak hari tu. Bagi doa yag spesifik. Contohnya perihal masa. Doa supaya kita dapat urus masa dengan baek. Doa sungguh-sungguh. Tak kira nak mintak ape sekali pun, sebutkan satu-satu.
- Settlekan bekpes, anak-anak, suami, kemas umah semua dulu. Dah settle semua baru boleh fokus kat biznes.

3. TIME MANAGEMENT TOOLS
Nak urus masa pun kena ade tools tau. Lau maen ingat-ingat je, alamatnya kelam kelibut lah semua. 
Jadi yang paling penting, mesti ade:

# JAM TANGAN
# KALENDAR
# PLANNER
# MASTER CHECKLISTS 
(Sid kompem tahu ni)
# BUKU NOTA KECIK 
# PRIORITY MATRIX 
(yang ni kita tulis yang mane Urgent dan yang mane Important)  

Okay incase la tak boleh nak buat sorang-sorang, bahagikan tugas. Mintak tolong jasa baek suami tuk tolong ape yang patot. InsyaAllah smooth je urusan seharian kite nanti. 

BTW, bulan ni bulan BORONG STOK TUK KEKAL CARGAS TIME PUASA TAU.

So korang yang berminat nak dapatkan SET ANTI-LEMAU tuk puasa nanti boleh roger KakPop okies.


Share lah if bermanfaat 😍

Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitaspace
Instagran : mamalishavitaspace
Email : nzafirah91@gmail.com

KENAPA RAMAI FALL IN LOVE DENGAN ESP SHAKLEE?

"ASSALAMUALAIKUM"

ESP Shaklee ni memang HOT SELLING sangat aih. Laku macam pisang goreng panas. 

Kebanyakkan customers KakPop yang suka sangat dengan ESP ni antaranya students, ibu mengandung, yang ikhtiar nak hamil, tengah berpantang, ibu menyusu, warga berusia, even anak dara pun ramai yang consume ESP. 

Jom KakPop listkan kelebihan ESP dari sudut Kecantikan, Kesihatan, Masalah Gastrik, Ibu Mengandung dan juga Ibu Berpantang.

KELEBIHAN ESP UNTUK KECANTIKAN

👉 Jadikan kulit lebih cerah, anjal dan gebu
👉 Atasi masalah parut gelap dan berlubang
👉 Atasi masalah kulit kering atau oily
👉 Jadikan kulit lebih halus dan lembut
👉 Kawal masalah jerawat
👉 Kuatkan akar rambut dan kurangkan rambut gugur
👉 Kekalkan tenaga berpanjangan

KELEBIHAN ESP DARI SUDUT KESIHATAN

👉 Tingkatkan sel darah putih (sistem pertahanan badan)
👉 Kuartkan rahim terutamanya yang pernah gugur
👉 Elakkan tulang rapuh
👉 Pelihara kesihatan jantung
👉 Sel-sel baru terbentuk
👉 Rendahkan bacaan diabetes dengan stabilkan paras glukosa

KHASIAT ESP UNTUK MASALAH GASTRIK

👉 Kurangkan keasidan dalam perot
👉 Elakkan hakisan dinding perot
👉 Baiki tisu-tisu perot yang terhakis

KELEBIHAN ESP UNTUK IBU MENGANDUNG

👉 Tingkatkan imuniti badan ibu mengandung
👉 Kawal berat badan ibu hamil dan elak diabetes
👉 Bantu pembentukan otot dan otak bayi
👉 Bantu jadikan kulit baby dan ibu lebih cantik dan gebu
👉 Bantu ibu yang alami morning sickness dan alahan teruk
👉 Bekal tenaga yang berpanjangan

KELEBIHAN ESP UNTUK IBU BERPANTANG

👉 Bantu lebih bertenaga
👉 Bantu sembuhkan luka bersalin dengan cepat
👉 Beri rasa kenyang lebih lama dan bantu dapatkan berat badan ideal
👉 Jadikan kulit lebih cantik berseri dan gebu
👉 Anjalkan kulit dan aset si ibu
👉 Sebagai MILKBOOSTER terbaik

Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitaspace
Instagran : mamalishavitaspace
Email : nzafirah91@gmail.com
 
Copyright © Mamalisha Vitaspace | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in